14/03/2013

Ανάρτηση διορθώσεων των ΝΕΤ

  • Αναρτήθηκαν οι διορθώσεις (ας ελπίσουμε ότι είναι οι τελικές αυτή τη φορά !) του υπουργείου ( Δ11γ/0/9/15 / 5-3- 2013) στην βιβλιοθήκη ΝΕΤ και στις τιμές

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : το άρθρο πρόσθετης αποζημίωσης λόγω παρατεταμένης αναμονής, δεν διευκρινίζεται σε τι μονάδα επιμετράται και αφήνεται να εννοηθεί ότι και αυτό είναι σε m3Km, αλλά είναι παράλογο. Εμείς το χαρακτηρίσαμε σε m3 που είναι το λογικό. Αν δεν συμφωνείτε, μπορείτε να τροποποιήσετε την μονάδα μέτρησης στην μελέτη σας, με την διαδικασία διόρθωσης άρθρου.

  • Στην καρτέλα “Βοηθητικές τιμές” της ΟΔΟ, έχουμε προσθέσει άρθρα μεταφοράς βάσει της παραπάνω εγκυκλίου, με κωδικούς ΜΕΤnn.nn.nn. Αυτά τα άρθρα χαρακτηρίζονται ως ΝΕΑ, αν και είναι αυτούσια ως προς τον τίτλο και την τιμή, γιατί ο κωδικός είναι αυθαίρετος (δικής μας επινόησης).
    Τα άρθρα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτόνομα (περίπτωση χωριστού άρθρου εκσκαφών χωρίς μεταφορά), είτε για την σύνθεση νέου άρθρου που θα περιλαμβάνει και την μεταφορά, όπως στο υπόδειγμα (άρθρο Α1 νέο). Σ’ αυτή την περίπτωση, η τιμή του άρθρου θα υπολογίζεται αυτόματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : επειδή δεν έχει διευκρινισθεί ακριβώς απο το υπουργείο το αν θα τροποποιείται η τιμή του άρθρου κατα το εκτιμώμενο ποσό μεταφοράς (πράγμα που περιέχει ασάφεια για το είδος της μεταφοράς και αντίκειται στο πνεύμα της εγκυκλίου 7/12-2-2013 και επιπλέον αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων απο τον ανάδοχο) ή θα επιμετρώνται χωριστά οι μεταφορές (προφανώς βάσει πίνακα διαχωρισμού ανα είδος μεταφοράς), συνιστούμε την δεύτερη περίπτωση που είναι περισσότερο αναλυτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2024 ΕΡΓΑ All rights reserved